Harry Passier
Emmausstraat 5
5492 BK Sint-Oedenrode

 

Harry Passier ( Harrysch) Geboren januari 1952 in Sint-Oedenrode.

Een creatieve Steenbok die al van kindsbeen af bezig is met tekenen en schilderen. Al die jaren autodidact gebleven.

In 1996 een studie als Klassiek lijstenmaker/ vergulder afgerond op het CMO in Turnhout. De laatste 25 jaar vooral vakmatig bezig als restaurator-preservator van schilderijen en kunst op papier.

Harrysch Quote
Als autodidact houd je het stempel van amateurkunstenaar. Dat neemt niet weg dat je ook als amateur een ontwikkeling doormaakt die je boven het gemiddelde kan brengen. Maar het resultaat is slechts een deel van het plezier. Het is heerlijk om met schilderen bezig te zijn. Je bewuste wereld wordt beperkter en speelt zich alleen nog af tussen jou en het doek. De mogelijkheden van het materiaal en de kleuren die je gebruikt zijn eindeloos. Het zijn dikwijls de toevallige penseelstreken die voor verrassende resultaten zorgen. Maar op den duur ontwikkel je ook een betere beheersing van de materie.

Vooral heldere vrolijke kleuren beheersen mijn palet en op het doek zijn ze het verhaal van de Fauvistische schilder die geen enkele uitdaging uit de weg gaat. Portret en landschap zijn mijn favoriete onderwerpen. Ook verruil ik graag het penseel voor het paletmes.

Kortom, er zit voor mij veel voldoening in het tekenen en schilderen om
geïnteresseerden te kunnen verrassen. 

https://www.inlijsterij.nl/Harrysch/