Tineke Kleij-van den Boomen
Kalmoes 14
5491 KJ Sint-Oedenrode

 

Ik leef en werk als kunstenaar in Sint-Oedenrode. Ik ben een autonoom en autodidact kunstenaar.

De Duitse kunsthistoricus en schrijver Helmut Orpel omschrijft een aantal van mijn werken als volgt: “Veel van haar werken laten een ontbinding van de vaste vormen zien. Je kunt niet meer echt de figuratieve oorsprong terugvinden. Toch is er herkenning. De scheiding tussen figuur en ruimte, tussen fantasie en werkelijkheid, heeft ze nog willen vasthouden maar is door de ontbinding van de vorm gerelativeerd.”

Ikzelf omschrijf mijn werk als kleurrijke intuïtieve kunst, anders maar daardoor zeker zo uniek omdat het gemaakt is vanuit het hart en het leven dat geleefd wordt. Ik noem mijn schilderijen mijn "zelfportretten".

Men zegt dat mijn schilderijen een duidelijk eigen handtekening hebben met diepgang, humor, ironie, een eigen statement. Soms beïnvloed door Dali en soms ook weer niet. Anders, vol energie, maar altijd vanuit mijn hart geschilderd.

Mijn creaties zijn op verschillende exposities in binnen- en buitenland te zien geweest en opgenomen in een aantal kunstgidsen zowel nationaal als internationaal. 

Als kunstenaar heb ik al vaak geëxposeerd. Werk van mij was onder andere te zien in Salzburg, Mannheim, Brugge, Barcelona, Londen, Innsbruck, München, op verschillende plaatsen in Nederland en op de door mij (mede)- georganiseerde Atelierroutes Kunst in Rooi.

https://www.tinekekleij.nl/