Janne Kusters
Vresselseweg 43
5491 PA Sint-Oedenrode

 

Ik ben Janne Kusters. Een creatieve vormgever met oog voor detail en werk sinds 2007 als zelfstandige. Dankzij mijn kennis en vaardigheden met verschillende natuurlijke materialen en productontwikkeling lever ik unieke en kwalitatieve ontwerpen op maat. Van lampen tot theaterdecor.

Ik word enthousiast van organische en natuurlijke vormen in mijn ontwerpen. Dit is een rode draad die je terug ziet komen in al mijn ontwerpen. Het vertrekpunt is de plek die ik gebruik om deze te versterken en mee te nemen in mijn producten. Zodat de ruimte en het ontwerp met elkaar verbonden zijn, dan ben ik als ontwerper tevreden.

Mijn pad

Geboren in 1983, te Eindhoven. Op jonge leeftijd ging tekenen en werken met mijn handen mij goed af. Ik ben als kind opgegroeid in de buitenlucht. Was altijd in de weer met tuinieren en heb als eindwerkstuk aan de Vrije school Brabant mijn eigen huisje gebouwd. Voor mij was het vrij duidelijk dat ik iets creatiefs wilde doen. Tijdens de middelbare school heb ik stage gelopen bij Piet Hein Eek, een mooie en inspirerende periode. Ik ontdekte hoe het conceptuele en technische ontwerp samenkomen. Mijn creatieve pad vervolgde ik op de Design Academy, te Eindhoven waarin ik ben afgestudeerd aan in de richting Public Space. Tijdens mijn opleiding ontwikkelde ik mijn eigen aanpak, om projecten uit te werken in tastbare modellen waarin de materiaalkeuze een belangrijke stap is. Veelal gebruikte ik bewust hergebruikte en natuurlijke materialen. Ik ben er van overtuigd dat duurzaam productontwerp een positieve impact heeft op ons leven.

www.jannekusters.nl/